Video not playing on main screen, but works on the play button on the editor.

  • 1
  • Problem
  • Updated 3 years ago
  • Solved
When I use Vimeo gadget it works when I press play in the Editor window. When I make it play in the main screen using the schedule it shows in black. 

This similar error happens using videos from the risestorage encoded in mp4. 

The vimeo video is this one: 128854116 

The risestorage link is this one: https://storage.googleapis.com/risemedialibrary-53de02e7-15b8-4704-b634-bd250f7d71fe/RS4009_SustainO... 

Thanks in advance for your help
d
Photo of Diego Cairns

Diego Cairns

  • 482 Points 250 badge 2x thumb
  • sad

Posted 3 years ago

  • 1
Photo of Blake Freeman

Blake Freeman, Official Rep

  • 36,116 Points 20k badge 2x thumb
Good morning Diego,

The Vimeo Widget is developed by Scott's Digital Signage. They provide support for this widget directly. Feel free to contact them. I will also update their support team about this topic.
Photo of Diego Cairns

Diego Cairns

  • 482 Points 250 badge 2x thumb
I get black screen if I add a video from the risestorage. Any ideas why? I added video happens the same thing
Photo of Blake Freeman

Blake Freeman, Official Rep

  • 36,116 Points 20k badge 2x thumb
Diego,

Please see my post below regarding an upgrade to the Rise Player chrome extension.
Photo of William Oneal

William Oneal, Champion

  • 13,770 Points 10k badge 2x thumb
Is this the old gadget made by rise or the current widget thats in the store? Also what device are you using and OS? Thanks
Photo of Diego Cairns

Diego Cairns

  • 482 Points 250 badge 2x thumb
We have the issue on a Windows machine using 
Player Version
RisePlayer 2.0.035
Viewer Version::1-06-038 

The funny thing is that when I click play in the editor it works fine, but  if I click preview from the scheduler I get the black screen already.
Photo of Diego Cairns

Diego Cairns

  • 482 Points 250 badge 2x thumb
I got Youtube and and vimeo to work. It is my SSL deep inspection running on the the firewall which was breaking that. Any ideas which are the SSL exmption sites I should add to the firewall for this to work? THanks. 

Regarding .webm, this means that all the videos that I want to play from the risestorage have to be in webm format only? Any software to transform that? 

Thanks
d
(Edited)
Photo of Blake Freeman

Blake Freeman, Official Rep

  • 36,116 Points 20k badge 2x thumb
Diego,

Since we didn't develop the Youtube or Vimeo Widgets, I wouldn't have that information. You can contact the developer of them here.

There are many free websites and programs that will convert .mp4 to .webm. Here are the results of a Google search on the topic.
Photo of Diego Cairns

Diego Cairns

  • 482 Points 250 badge 2x thumb
Just for info, this issue was solved, by adding scottsdigitalsignage.com into the webfilter exceptions as we show a warning message when a site is unrated, and the user needs to click proceed. At some point the vimeo widget references scottsdigitalsignage.com 
SSL inspection does not affect this service. 

Thanks for your posts
d
Photo of William Oneal

William Oneal, Champion

  • 13,770 Points 10k badge 2x thumb
I didn't think would be the issue but i guess since they are hosted on my site the connection would have been blocked. Thanks for that info and i will look into this. Thanks :)
Photo of Blake Freeman

Blake Freeman, Official Rep

  • 36,116 Points 20k badge 2x thumb
Diego,

Glad to hear you were able to take care of the issue!

William, as always thanks for your assistance!