video does not play

  • 1
  • Question
  • Updated 4 years ago
  • Answered
I have a presentation with a video that will not restart.  I have one presentation during the morning, then it changes to another presentation at lunch time, then going back to the first one for the afternoon.  In the morning the video runs fine on a loop but it will not restart after lunch.  I have to reboot the player after lunch then the video will play fine.  Anyone have any ideas?
Photo of C Robert Cone

C Robert Cone

  • 382 Points 250 badge 2x thumb

Posted 4 years ago

  • 1
Photo of Blake Freeman

Blake Freeman, Official Rep

  • 36,116 Points 20k badge 2x thumb
Robert,

What format is the video? What widget are you using to display the video?
Photo of C Robert Cone

C Robert Cone

  • 382 Points 250 badge 2x thumb
The video was created in .wmv and converted to WebMHD using Miro Video Converter.  I am using the Rise Vision Player under properties it is the one marked Video, not one from the Content screen.  It is a 73 meg file.  It plays fine once the player is rebooted just not after a presentation change.
Photo of Blake Freeman

Blake Freeman, Official Rep

  • 36,116 Points 20k badge 2x thumb
Robert,

Could you try our HTML5 Video Widget instead of the video item? Let me know the outcome.

Thanks!
Photo of Nicole Boulette

Nicole Boulette

  • 60 Points
I have videos in HTML5 Video widget and it plays in my preview mode but when I add it to the schedule it does not play.
Photo of Blake Freeman

Blake Freeman, Official Rep

  • 36,116 Points 20k badge 2x thumb
Nicole,

Which version of player are you using? You will need to be using our Chrome App Player for functionality with the HTML5 Video Widget.
Photo of C Robert Cone

C Robert Cone

  • 382 Points 250 badge 2x thumb
the HTML5 widget is working much better thanks for the suggestion
Photo of Blake Freeman

Blake Freeman, Official Rep

  • 36,116 Points 20k badge 2x thumb
Robert,

That's great news!