Reboot loop

  • 2
  • Problem
  • Updated 3 years ago
  • Solved
I am having a problem with one of our displays. I issued a Reboot Computer command from the web interface. The computer didn't respond. I think it lost internet connection. I rebooted it from the actual computer. When it restarted, rvplayer started up and rebooted the computer. It is continually doing the same thing. It is caught in a loop. Every time rvplayer starts, the computer reboots. If I look at rvplayer log file, it says "reboot_required received" every time the player starts.

I have tried deleting the display and creating a new one. I put the new DisplayID in thinking that changing the ID would cause the rebooting to stop. No luck. It is still rebooting when rvplayer starts. Any ideas?
Photo of Andrew Wilinski

Andrew Wilinski

  • 130 Points 100 badge 2x thumb

Posted 3 years ago

  • 2
Photo of Blake Freeman

Blake Freeman, Official Rep

  • 36,116 Points 20k badge 2x thumb
Andrew,

This is a really strange issue. I can help you troubleshoot a bit on your hardware, but I'm going to get some eyes on this from the team that is charge of the application that reboots players.

To start, can you tell me what OS you're running on?
Photo of Andrew Wilinski

Andrew Wilinski

  • 130 Points 100 badge 2x thumb
It is the Ubuntu Linux Intel NUC device purchased from the Rise store.
Photo of Blake Freeman

Blake Freeman, Official Rep

  • 36,116 Points 20k badge 2x thumb
Andrew, 

Thanks for that information. I've spoken with our Delivery team, they are in charge of issuing commands to players, and they are aware of this issue. They are very close to pushing a fix, but in the meantime they have advised that if you issue a Restart (not reboot) command from Rise Vision, it should fix the issue.
Photo of Andrew Wilinski

Andrew Wilinski

  • 130 Points 100 badge 2x thumb
Unfortunately I cannot issue the command. When I deleted the Display and created a new one, the Restart and Reboot buttons are disabled. I don't think the Display is registering with Rise Vision when it starts. When I created the new Display, I changed the RiseDisplayNetworkII.ini file to use the new Display ID. Rise Vision doesn't show any heartbeat status from that Display.
Photo of Blake Freeman

Blake Freeman, Official Rep

  • 36,116 Points 20k badge 2x thumb
Andrew,

I don't have an ETA on this fix, but it is going through tests right now. You may try removing the entire rvplayer installation and installing from scratch if this display is high priority. 
Photo of Andrew Wilinski

Andrew Wilinski

  • 130 Points 100 badge 2x thumb
Do you have any instructions on removing and re-installing? I'm pretty new to Rise Vision and to Linux in general.
Photo of Blake Freeman

Blake Freeman, Official Rep

  • 36,116 Points 20k badge 2x thumb
Andrew, 

Sure thing. You'll need to open a terminal window and type rm -Rf rvplayer. This will delete the current rvplayer install. Type cd Downloads to navigate to the downloads directory. Type ./rvplayer-installer.sh and follow the prompts. This will reinstall the player.
Photo of TheClasshelp .

TheClasshelp .

  • 264 Points 250 badge 2x thumb
This reply was created from a merged topic originally titled Rise player needs to reboot computer.

Every time one of my displays launches the Rise client and runs the presentation, a message pops up saying, "Rise player needs to reboot computer" and will eventually restart the computer. It is stuck in a loop where it keeps restarting the computer.

Reboots are scheduled for 3:00 AM every night.

Thoughts?

Windows 7 x64 running Rise Vision Player 
Photo of Blake Freeman

Blake Freeman, Official Rep

  • 36,116 Points 20k badge 2x thumb
TheClasshelp, Andrew,

The issue has been pinpointed and our development team is looking to launch a fix right away. I'll update this thread when the fix has been pushed, at which point it's likely you will need to reboot your media players.
Photo of TheClasshelp .

TheClasshelp .

  • 264 Points 250 badge 2x thumb
Thanks, Blake. Let me know if you need any additional information from me.
Photo of Blake Freeman

Blake Freeman, Official Rep

  • 36,116 Points 20k badge 2x thumb
Andrew, TheClasshelp,

This fix went out yesterday late in the afternoon. Can you confirm if you are still having reboot issues?
Photo of Andrew Wilinski

Andrew Wilinski

  • 130 Points 100 badge 2x thumb
Thanks Blake,

I am still having the reboot issue.

Since I created the new display and changed the Display ID on the device, I have not had a heartbeat in Rise Vision. It seems to still be rebooting before it actually connects with Rise Vision.
Photo of Blake Freeman

Blake Freeman, Official Rep

  • 36,116 Points 20k badge 2x thumb
Andrew,

Thanks for the update. I'm currently looking into your display ID and I'll be back with more information as we have it.
Photo of Andrew Wilinski

Andrew Wilinski

  • 130 Points 100 badge 2x thumb
I took the URL from the rvplayer.log file and pasted into Firefox. The presentation came up without any problem and Rise Vision reported that there was a heartbeat. But, when I launch rvplayer, the reboot still occurs and Rise Vision does not show the the updated heartbeat.
Photo of Blake Freeman

Blake Freeman, Official Rep

  • 36,116 Points 20k badge 2x thumb
Andrew,

I sent you a message through our messenger. Could you contact me when you get a few moments?

Thanks!
Photo of TheClasshelp .

TheClasshelp .

  • 264 Points 250 badge 2x thumb
Looks like the fix worked for me. Thanks for your help.
Photo of Blake Freeman

Blake Freeman, Official Rep

  • 36,116 Points 20k badge 2x thumb
TheClasshelp,

Thanks for the update! That's great news.

Andrew,

Thanks for the time this morning! It looks like we've got you all fixed up by uninstalling and reinstalling Rise Player.

Please let us know if we can do anything else for you!