Raspberrypi - Chromium not loading plugin

  • 1
  • Question
  • Updated 4 years ago
  • Answered
I'm doing some testing with the RaspberryPi and RiseVision, So we have created a schedule with some content in it ( URL Links ) so by default it would seem that chromium does not support flash, and you have to install Gnash, which I have done, So set the schedule running on my test screen, the urls work except for 1 which shows two clocks, the page show the title above each clock but not the clock, Now here is the strange bit, If I ctrl+F4 out of the RiseVison Player, and open chromium up on its own and put the same URL in, the clocks load fine, ???? any help or Ideas why 
Photo of TV Screens

TV Screens

  • 600 Points 500 badge 2x thumb

Posted 4 years ago

  • 1
Photo of Rick Bult

Rick Bult

  • 120 Points 100 badge 2x thumb
I had a similar issue with am embedded Flickr API not showing images, and running on Chrome OS there was a "fix". I could alt-F4 to reveal the dock, and toggle back to full screen with alt-F4 and the images would load correctly. They always previewed correctly in the full Chrome browser, same as your clock. I don't know Raspberry Pi, but if you post the URL I'll be happy to test it later today.
Photo of TV Screens

TV Screens

  • 600 Points 500 badge 2x thumb
unfortunately the URL is on our LAN and not the WAN, its on a devtest box,
(Edited)
Photo of Neal

Neal

  • 61,252 Points 50k badge 2x thumb
When the Player starts up Chromium, it isn't telling the browser to load up the flash plugin.

If you're curious about modifying this, you'll need to modify the command in Java located in the "com.risevision.riseplayer.utils" folder to include utilizing the flash plugin.  The file is Utils.java

Thanks.