Raspberry Pi B+ fails to boot

  • 1
  • Problem
  • Updated 3 years ago
  • Not a Problem
When I first got the Pi, it worked perfectly, but I didn't mess with it too much. Then, today, I tried to plug it in and when I did, the red and green LEDs lit up but the screen is completely blank. The monitor has not even received a signal that something is connected. What could be the problem?
Photo of Tyler Is a person

Tyler Is a person

  • 100 Points 100 badge 2x thumb

Posted 3 years ago

  • 1
Photo of Matthew Fisher

Matthew Fisher

  • 1,420 Points 1k badge 2x thumb
Tyler,

Unfortunately, we don't have a way to troubleshoot hardware issues like that.  Your best option will be to contact the manufacturer or retailer you purchased the device from.

Thanks,

Matthew
Photo of Blake Freeman

Blake Freeman, Official Rep

  • 36,116 Points 20k badge 2x thumb
Hi Tyler,

We don't directly support the Raspberry Pi. However, we do have a fair amount of community users that are utilizing Pi for their displays. Is there anyone out there that can give Tyler some assistance with his Pi?
Photo of Tyler Is a person

Tyler Is a person

  • 100 Points 100 badge 2x thumb
hi, kind of embarrassing for me to admit this, but:

when I was messing around with the Pi, I put the micro sd card into my phone and plugged my phone into my computer so I could modify some files. However, when I did this, my phone automatically installed a few unimportant files that I deleted. But, in the process of deleting those files, I accidentally selected and deleted the boot file from NOOBS, so I reinstalled NOOBS and everything was fine.
Photo of Blake Freeman

Blake Freeman, Official Rep

  • 36,116 Points 20k badge 2x thumb
Accidents happen! Glad you were able to figure it out, Tyler.