Presentation flashes when changing elements

  • 2
  • Question
  • Updated 4 years ago
  • Answered
display is flashes during preview and on kiosk when an placeholder refreshes between image elements on ASUS chrome box. I am trying this with the menu 1 (Rise Display) template. When the daily specials flips from Monday to Tuesday, the display flashes.
Photo of megabase test

megabase test

  • 80 Points 75 badge 2x thumb
  • frustrated

Posted 4 years ago

  • 2
Photo of Neal

Neal

  • 61,252 Points 50k badge 2x thumb
Are you still using the Iris transition in that Placeholder, or have you changed it to something else?

Also, are you using the stable version of Chrome?

Thanks.
Photo of Matt Williams

Matt Williams

  • 110 Points 100 badge 2x thumb
I am also experiencing my entire screen flashing to white every time a fade transition happens. All my items in this placeholder are png images. Any clue what is causing this?
Also using an asus chrome box with i3 processor.
Photo of Neal

Neal

  • 61,252 Points 50k badge 2x thumb
Matt,

Is this only happening when you use the Fade Transition?  Is there other content running in this Presentation besides the images?

Thanks.
Photo of Matt Williams

Matt Williams

  • 110 Points 100 badge 2x thumb
yes the entire screen flashes when I use the fade transition.  If I use no transition the screen does not flash.
I have three other placeholder running content with no transition.  I wanted this one placeholder to fade between content.
It runs fine on another display I have using a PC
Photo of Matt Williams

Matt Williams

  • 110 Points 100 badge 2x thumb
fyi I got the white flashing only when running in kiosk mode.  I restored my chromebox and installed the rise vision app, now it works fine.
Photo of Neal

Neal

  • 61,252 Points 50k badge 2x thumb
Thanks for the update Matt,

Nice to hear that it is working properly now.
Photo of Bob Steege

Bob Steege

  • 182 Points 100 badge 2x thumb
I am using Ubuntu 14.04 on an intel NUC DC3217IYE. My display has a background image and I display a simple transparent HTML document over the top. The display in question has to different HTML documents that alternate. I am seeing flashing of the HTML between changes.
When I first noticed it I was not using any animation between placeholders and it would flash for at least 5 seconds before changing. I have since turned on a slide animation because I found that it reduced the amount of flashing, but it does still occur.
Any Ideas?
(Edited)
Photo of Blake Freeman

Blake Freeman, Official Rep

  • 36,116 Points 20k badge 2x thumb
Robert,

It's hard to say since you're dealing with custom HTML code. Are you using the HTML Item or the HTML Widget?
Photo of Bob Steege

Bob Steege

  • 182 Points 100 badge 2x thumb
I am using the html widget.
The HTML code is nothing special just values layed out in a table with some text size and color formatting.
I can let you see the presentation. But I don't know if it does it in preview.
The presentation has five separate widgets in the place holder, two are alternating for this display.
the three that dont alternate dont blink. 
I am currently trying to install the Intel video drivers for the NUC to see if that helps.
I did setup a second box and it does the same thing, that is why I am testing the video drivers.