Presentation shows same image between videos

  • 1
  • Problem
  • Updated 4 years ago
  • Acknowledged
I have a presentation with a mix of short 8 mb .mov files and several images.

The presentation will only run once through with the images and videos perfectly, then will only show the last image in the presentation between the videos over and over again. The videos continue to roll out fine but it won't roll through the rest of the images.

I've tried the Chrome app player and the RisePlayer and restarted the laptop (8gb of ram, decent processor) multiple times. I can't figure out a solution.. Any ideas?
Photo of UofCCareerServices .

Posted 4 years ago

  • 1
Photo of Robb

Robb, Official Rep

  • 76,676 Points 50k badge 2x thumb
That's a strange error. I wonder if it is due to it being mov files. Can you convert them to webm files and see if the issue continues?

Thanks!
Just converted all the videos to webm, they're much smaller now and load faster with smoother transitions but I'm still having the same issue. The very last slide, no matter which image I choose ends up staying in place of the other images between the videos.
Photo of Robb

Robb, Official Rep

  • 76,676 Points 50k badge 2x thumb
Weird. Can you post a link to this Presentation? I'd like to test it to see if I can recreate the same issue.

Thanks!
The display ID is : 9W8HGB6FRD63

http://bit.ly/1x0V8YB is the preview link
Photo of Robb

Robb, Official Rep

  • 76,676 Points 50k badge 2x thumb
Hello there,

I was able to recreate this, and I discovered the issue is with the "Slide Left" Placeholder Transition. I changed it to use Fade or None, and I did not see the repeating last image occur.

I'll get a bug logged for this, but in the meantime, I would recommend changing the Placeholder Transition from "Slide Left" to Fade or None, and that will correct the issue.

Thanks!
Thanks man! Super easy fix!!
Photo of Robb

Robb, Official Rep

  • 76,676 Points 50k badge 2x thumb
No problem. I'm glad to help!
Photo of Robb

Robb, Official Rep

  • 76,676 Points 50k badge 2x thumb
HI there,

I was trying to recreate this with my own test files so I wasn't using yours, but I couldn't recreate when I used the Image Widget and HTML5 Video Widget items.

Can you try changing the video and image items to the corresponding Widgets (Image Widget and HTML5 Video Widget) and set the transition back to Slide Left and let me know if it still occurs?

Thanks!