Presentation refreshes after last picture in slideshow

  • 1
  • Problem
  • Updated 2 years ago
  • Not a Problem
Archived and Closed

This conversation is no longer open for comments or replies and is no longer visible to community members.

On our daily presentation we have a picture slideshow using the image widget.  After the last picture shows and before it starts over the whole presentation will refresh.  It will  go back to the cenique menu then the grey loading screen.  Is this normal?  I've only seemed to have noticed this recently with the new image widget.
Photo of Tim Schmidt

Tim Schmidt

  • 120 Points 100 badge 2x thumb

Posted 2 years ago

  • 1
Photo of Tyler Wight

Tyler Wight, Official Rep

  • 420 Points 250 badge 2x thumb
Tim,I can see that you are using cenique. Can you confirm that your player is updated to the newest version? You can find information on that in the link below.https://risevision.zendesk.com/hc/en-...
Photo of Tim Schmidt

Tim Schmidt

  • 120 Points 100 badge 2x thumb
Tyler, they are running 4.1.3
Photo of Robb

Robb, Official Rep

  • 76,676 Points 50k badge 2x thumb
Tim,

Just a quick question to confirm, this only happens when the Image Widget is added to the Presentation and looking at this folder, right? If you remove the Widget, or possibly switch to a different folder, does the issue still occur?

I noticed that the Television Photos folder has some very large images in that folder, upwards to 8 and 9 MB's. I have a sneaking suspicion that the large file size of these images may be causing this issue, so if possible, I would recommend scaling down these images to the same size as the Placeholder they are displaying in (569 x 515), and see if that corrects your issue.

If it does not, I would strongly recommend reaching out to Cenique at support@cenique.com so they can investigate what is going on here.

I look forward to hearing from you!
Photo of Tim Schmidt

Tim Schmidt

  • 120 Points 100 badge 2x thumb
Robb,

I assumed it was the image widget because it always happens when it reaches the end of the slideshow and before it starts from the first picture again.  I will give your suggestions a try.

Thanks,