Player keeps quitting

  • 1
  • Problem
  • Updated 4 years ago
  • Not a Problem
Running on Raspberry Pi and everything has been running fine, but I have noticed the player restarting 3-4 times today. 

Which file in /rvplayer should I look at to try and track down what's happening?
Photo of Eric S.

Eric S.

  • 7,412 Points 5k badge 2x thumb

Posted 4 years ago

  • 1
Photo of Robb

Robb, Official Rep

  • 76,676 Points 50k badge 2x thumb
First thing I would look at would be content. If there have been any changes or content additions, and if there have been, remove those and see if it goes back to acting as expected.

if you look in the rvplayer folder you will see several logs with the file extension.log, and they contain all the necessary info about Player.

Unless there have been any OS changes, I don't know if there is anything that you can ascertain from the logs, so I would recommend checking any content changes first.

Let's hope it's not another card corruption like i know you have dealt with in the past!
Photo of Eric S.

Eric S.

  • 7,412 Points 5k badge 2x thumb
No content has changed, it's all being pulled from other sources (Aside from the Calendar gadget). 

Not finding anything in the logs either, certainly nothing like I saw for the corruption issue.

back to the drawing board. Will be keeping an eye on it.
Photo of Michael Hadley

Michael Hadley

  • 420 Points 250 badge 2x thumb
I've had a similar problem. I've got a presentation loaded and it plays for a bit and then restarts or the loading screen will come up.
Photo of Eric S.

Eric S.

  • 7,412 Points 5k badge 2x thumb
Michael,
I have not had any issues since shutting down, leaving it a few mins and starting it up again.

That said, as Robb mentioned, I had a card fail on me and this was the main symptom. After swapping out the card, I didn't have any further issues. I am ONLY using SanDisk Class 10 cards now.