Player hung on "Checking Components"

  • 1
  • Problem
  • Updated 3 years ago
  • Solved
I have a player that's installed in an office many miles away from me and the user reports that the player is stuck on a blank screen with the text "checking components" in a gray box. She's rebooted the player, and says it zips through the boot process just fine, she sees the Rise player load, and then it goes to that screen and hangs there. 

Does anyone have any ideas?
Thanks
Photo of Dan Hodlick

Dan Hodlick

  • 530 Points 500 badge 2x thumb

Posted 3 years ago

  • 1
Photo of HSuarez

HSuarez

  • 11,896 Points 10k badge 2x thumb
Hi Dan,
Do you have the player's Display ID that you can also send through? If you can please send it through support@risevision.com and we can investigate further. Thanks
Photo of E

E

  • 110 Points 100 badge 2x thumb
Hi, is there any solution to this? All of my displays are now hanging on "checking components" regularly, ever since upgrading to the new version.
Photo of HSuarez

HSuarez

  • 11,896 Points 10k badge 2x thumb
Hi,
Please send through the name of the account that these Displays are held under and we can take a look into this issue further. You can send it here or to support@risevision.com.

We also have the list of network requirements here under Install Rise Player to confirm that the requirements are met.

Thanks,
Hannah
Photo of HSuarez

HSuarez

  • 11,896 Points 10k badge 2x thumb
Hi E,
Just wanted to check with you if the Player is still stuck on checking components? If so, please get in touch with us at support@risevision.com referencing this thread and we can go from there. Thanks!
Photo of Paul Lenz

Paul Lenz

  • 90 Points 75 badge 2x thumb

Hi,

We recently purchased a handful of NUC devices, I have the honor of being the person to implement them.

I have configured one to our Network staff and Security staff settings, and have set it up for testing.
The Rise player seems to hang up everyday, after I reset it, it seems to be fine. This has happened everyday that it has been up and running..

The units device ID is Q39NZWVW8TUV.

Any assistance you can provide would be greatly appreciated,

Photo of Paul Lenz

Paul Lenz

  • 90 Points 75 badge 2x thumb
I apologize, I didn't receive your response, I am checking my companies spam  location now.
Photo of Paul Lenz

Paul Lenz

  • 90 Points 75 badge 2x thumb
Hannah,  I installed the latest player, so far so good, thanks for you help!
Photo of HSuarez

HSuarez

  • 11,896 Points 10k badge 2x thumb
Thanks for the update Paul
Photo of Paul Lenz

Paul Lenz

  • 90 Points 75 badge 2x thumb
Hannah,   I attempted to install the latest player on another device ( we have 5 for the pilot group)  and I receive an error, the error reads " An unknown problem has occurred. Please try again or post a question to http://community.risevision.com    Display ID 0.618d672d45cs733a5dbfcd3be894e216 installer version 2016.3.15.15.34   please advise as to my next steps, Thank You
Photo of HSuarez

HSuarez

  • 11,896 Points 10k badge 2x thumb
Hi,
Thanks for letting us know. I've contacted you separately via email to look into this further. Please check your inbox - if you haven't received it, please email support@risevision.com referencing the thread. Thanks
Photo of HSuarez

HSuarez

  • 11,896 Points 10k badge 2x thumb
Hi Dan,
Just wanted to check with you if the Player is still stuck on checking components? I've noticed that there was another replied yesterday about the Player now restarting 2-5 times here. Thanks!