Not fitting to screen, now broken images

  • 1
  • Problem
  • Updated 4 years ago
First we were having problems with the images not fitting to screen (see image below) that started on Friday, and now I can't even view/preview anything on the backend. I work remotely, so I can't see what the screens look like now. What's going on??

Photo of kwylie

kwylie

  • 120 Points 100 badge 2x thumb
  • frustrated and annoyed

Posted 4 years ago

  • 1
Photo of Blake Freeman

Blake Freeman, Official Rep

  • 36,116 Points 20k badge 2x thumb
kwylie,

We are not seeing these issues on our local uptime displays, could a resolution change have been made on your media player, or is it possible that some of the settings on the display itself have been changed?
Photo of kwylie

kwylie

  • 120 Points 100 badge 2x thumb
Nope. Nothing changed. We are also experiencing problems with the weather widget we purchased (see image below).

 
Photo of kwylie

kwylie

  • 120 Points 100 badge 2x thumb
This actually occurs fairly often. Usually removing, saving, reloading (setting fit to screen) and re-saving takes care of it. Not the case this time.
Photo of Blake Freeman

Blake Freeman, Official Rep

  • 36,116 Points 20k badge 2x thumb
kwylie,

What kind of media players are you using?
Photo of j Guzman

j Guzman

  • 210 Points 100 badge 2x thumb
Take a look at the chrome settings/Advance Settings/Web Content, is page zoom greater than 100% if so then this may be the issue.
Photo of kwylie

kwylie

  • 120 Points 100 badge 2x thumb
Waiting to hear back on media players.

Page zoom is at 100%.
Photo of kwylie

kwylie

  • 120 Points 100 badge 2x thumb
Amplifier: Key Digital

CPU: Proconnect (Windows embedded, POS-ready 7)
Photo of kwylie

kwylie

  • 120 Points 100 badge 2x thumb
Okay... I see something that might be causing the problem, but I'm not sure how to fix it.

The TV screen resolution is 1920 x 1080.

The Presentation and all images therein are set at 1920 x 1080.

However, when I go to the "Displays" page and select the display in question, the resolution is set at 1280 x 1024. That doesn't seem right. There also doesn't appear to be a way for me to change this on the Displays page.

Is this what's causing the problem? If so, is there a way for us to fix it ourselves?
Photo of Blake Freeman

Blake Freeman, Official Rep

  • 36,116 Points 20k badge 2x thumb
kwylie,

It sounds like the resolution on the media player itself has changed. Can you check the system's set resolution?