I keep getting "Calendar cannot be shown because it is not public. Check your calendar settings", my calendar settings are set for public.

  • 1
  • Question
  • Updated 3 years ago
  • Answered

I have tried to fix this for already quite a while, yet I have not been successful. Please aid me with this, it is quite frustrating. 
Photo of Jose L. Rico

Jose L. Rico

  • 132 Points 100 badge 2x thumb

Posted 3 years ago

  • 1
Photo of HSuarez

HSuarez

  • 11,896 Points 10k badge 2x thumb
Hi Jose,
Is this a group calendar by any chance? We have an article on group calendar - let us know if you have further questions
Photo of Jose L. Rico

Jose L. Rico

  • 132 Points 100 badge 2x thumb
Is there a way to modify how the calendar looks? I followed the article and finally I am seeing it, thank you for that.
Photo of Ashleigh

Ashleigh

  • 3,740 Points 3k badge 2x thumb
Jose,

Are you using the HTML widget to configure this or our Google Calendar widget? 

Ashleigh
Photo of Jose L. Rico

Jose L. Rico

  • 132 Points 100 badge 2x thumb
I did as the article linked by HSuarez suggested, it implemented the HTML way. When I try tu use the widget, I am guessing that only needed the userID (sentryvsys.cal@gmail.com) it shows nothing. 
I generated a new account to see if there was anything wrong with my settings
Photo of Robb

Robb, Official Rep

  • 76,676 Points 50k badge 2x thumb
Jose,

Can you confirm that the calendar is public? This video shows how to set it public: https://youtu.be/1ih9bWriGYQ

Thanks!
Photo of Mark Parsons

Mark Parsons

  • 1,802 Points 1k badge 2x thumb
I'm also having an issue with calendars showing across all signs, NUC i3's running Linux 64bit, as well as an i7 Win7 running 64bit latest versions of the Rise software.

All calendars were displaying the "calendar is private" error, double checked calendar share settings and they were set to public.

Restarting machine clears this out, but it's a bit worrisome as all machines restarted automatically at 3a today.

Photo of Robb

Robb, Official Rep

  • 76,676 Points 50k badge 2x thumb
Mark, 

Are you using the HTML widget to configure this or our Google Calendar widget?
Photo of Mark Parsons

Mark Parsons

  • 1,802 Points 1k badge 2x thumb
Google calendar.
Photo of HSuarez

HSuarez

  • 11,896 Points 10k badge 2x thumb
Hi Mark,
How long have you had this issue for, or has it occurred only recently (ie this morning). Thanks!
Photo of Mark Parsons

Mark Parsons

  • 1,802 Points 1k badge 2x thumb
This same issue occurred on 1/25 as well, but only on 1 machine. This time it was system wide, hitting 9 signs, 2 of which are Pi's, 2 of which are Win7, the other 5 linux. Additionally where Image Folders were being used, the image folder was stating that the folder was missing. A restart cleared this error out. Nothing is currently in the calendar, though I put a test case in a few hours ago, but saw nothing after ~15mins. All signs are connected via LAN.
Photo of HSuarez

HSuarez

  • 11,896 Points 10k badge 2x thumb
Thanks for the info, I've replied in the other thread regarding the Google calendar issue. The Image folder issue you mentioned in the above post earlier was due to a temporary Storage authorization failure within the Google Apps engine and is temporary. However we are monitoring any cases that come up after today so let us know if you see the message again for the Image Folder.