Error when using video on new presentation setup on My RisePlayer

  • 1
  • Problem
  • Updated 2 years ago
  • Solved
Archived and Closed

This conversation is no longer open for comments or replies and is no longer visible to community members. The community moderator provided the following reason for archiving: This issue has been fixed.

We have 2 android boxes running presentations perfectly okay.
Iv come to edit them now and it seems the rise vision design tool has changed.
when i now create a new presentation and add a video i get the following error when trying to run the presentation on My Riseplayer

Setup Timeout Error: Setup took longer than 30 seconds to complete.

like i say old presentations made using the "classic" design tool work perfect anything made with the newer video tool seems to get this error.

any ideas on a solution as currently im looking to have to move away from rise vision as i can no longer use it to make content with video.
Photo of Crocodile Computers

Crocodile Computers

  • 230 Points 100 badge 2x thumb

Posted 2 years ago

  • 1
Photo of Robb

Robb, Official Rep

  • 76,676 Points 50k badge 2x thumb
Sorry to hear you are having trouble!

I'm not familiar with that error, so I will make sure that the Support team with Scott's Digital Signage is aware of this conversation. You'll likely be hearing from them soon!
Photo of William Oneal

William Oneal, Champion

  • 13,770 Points 10k badge 2x thumb
Are you using the Android Video widget or the Rise Video Widget. You need to be using the the Android Video widget for your videos. Thanks
Photo of Crocodile Computers

Crocodile Computers

  • 230 Points 100 badge 2x thumb
ahh that will more then likley be why then as iv just been going add video like i always have. will give the android video widget a  go. thank you
Photo of Crocodile Computers

Crocodile Computers

  • 230 Points 100 badge 2x thumb
not been back to look at it yet as its a busy period for us. looking into it again next week. its a funny one as device works perfect with classic editor just the newer editor just doesnt work same with the android video widget as well
Photo of William Oneal

William Oneal, Champion

  • 13,770 Points 10k badge 2x thumb
We are looking to release a new version of the android video widget but it will be a new widget. We had to fix some issues related to rise storage that changed some parameters in the widget itself. We didn't want to update the old one because we were afraid of a mass outage with the new changes. So a new widget will be coming that works with the new editor better.
Photo of Robb

Robb, Official Rep

  • 76,676 Points 50k badge 2x thumb
William,

Just to confirm, this new version has been released, correct?
Photo of William Oneal

William Oneal, Champion

  • 13,770 Points 10k badge 2x thumb
Yes it was released. 
Photo of Robb

Robb, Official Rep

  • 76,676 Points 50k badge 2x thumb
Awesome. Thanks!


Crocodile Computers, can you confirm if the new version of the Widget solved your issue?