Browser hangs when pasting a custom URL with spaces in the Image Widget

  • 1
  • Problem
  • Updated 3 years ago
I've been converting a bunch of old presentations so I can use them in the new editor. Most of the presentations use Image Item, so my workflow (Google Chrome on OS X) is this: 
  1. Open placeholder
  2. Copy URL from Image Item
  3. Add Content > Image Widget
  4. Configure Image Widget > Custom URL
  5. Paste URL
  6. Delete Image Item
If the URL has actual spaces in it, without the %20 character, then step 5 hangs up the browser and I have to kill it. If I first paste it into a new Chrome tab, then Chrome automatically replaces all of the spaces with %20, giving me a new URL to copy/paste. 
So, I have a workaround, but it'd be great if the Image Widget could handle spaces in a pasted URL. 
Photo of Jonathan Wilson

Jonathan Wilson

  • 396 Points 250 badge 2x thumb

Posted 3 years ago

  • 1
Photo of Blake Freeman

Blake Freeman, Official Rep

  • 36,116 Points 20k badge 2x thumb
Hey Jonathan,

Thanks for providing the exact steps for recreation of this issue, it helps a lot.

Is this happening with images from a 3rd party server, or Rise Storage? I just tested using a file from Rise Storage with a space in the filename, and pasted it using the custom URL. I did not experience a lockup at all, however I did get a prompt to "Please provide a valid URL", which I can remove verification for. Once that is done the image appears normally. I tested this in both Classic and our new editor.

Could you try this out in an incognito window with no browser extensions enabled?

Thanks!

edit; fixed a typo.
(Edited)